mMicro:bit wint de Grand digitale computer race

De BBC micro:bit heeft een aantal historische computers (met inbegrip van een iPhone) verslagen voor het genereren van duizenden nummers in 15 seconden.

Het programma-geschreven door 9-jarige Connie – slaagde erin om 6843 getallen in de Fibonacci-reeks te genereren in slechts 15 seconden. Ter vergelijking: een Apple II uit 1977 genereerde 38 nummers, de oorspronkelijke BBC Micro uit 1981 haalde er 70 en een 1998 Windows 98 PC vond 1477 nummers. Een iPhone 6s genereerde slechts 4 nummers in dezelfde tijd- maar het gebruikte Siri Stemopdracht, wat demonstreerde hoe onze interactie met computers is veranderd sinds de jaren 1940.

De Grand digitale computer race werd gehouden ter gelegenheid van de tiende verjaardag van de nationale Museum van Computing in Bletchley Park. In de uitdaging, 7 computers en een rekenmachine kregen 15 seconden voor het genereren van zoveel mogelijk nummers in de Fibonacci-reeks als ze konden.

De micro:bit overwinning in de race haalde het nationale nieuws, de Metro noemde het resultaat "ongelooflijk", en de Daily Mail beweert dat de iPhone "een stuk van haar reputatie verloren had" door de micro: bit.

De lokale krant de Milton Keynes Citizen berichtte ook over de resultaten, de micro:bit prestaties werden vergeleken met het verhaal van "David en Goliath".

Het evenement was bijzonder interessant omdat het een mengsel van apparaten bevatte - met inbegrip van degenen die het verhaal van micro:bit en andere interfacecomponenten met de micro:bit beïnvloeden. Wij houden van onze mobiele technologie bij de Foundation, met name onze iPhones. You can try our very own iPhone app or create your own cool projects (such as selfie sticks and smart watches) using the 'Device' features of the micro:bit.

Ontdek meer over de micro: bit overwinning in de Grand Digital op de website van de nationale Museum van Computing.

Selecting this opens external content from our support system, which adheres to their privacy policy.