Welkom Gareth Stockdale

De Micro:bits Educational Foundation heeft vandaag aangekondigd dat Gareth Stockdale de Stichting als CEO zal versterken. Gareth komt van BBC Learning waar hij de leider was van het oorspronkelijke project dat de micro:bit heeft ontworpen, ontwikkeld en uitgegeven aan alle groep 7, of kinderen op gelijkwaardig niveau, in het gehele Verenigd Koninkrijk. Hij volgt Zach Shelby op die terug gaat naar Arm in California om verder te gaan met zijn pionierswerk voor Internet of Things. Zach zal wel verder gaan met het ondersteunen van de stichting en de micro:bit gemeenschap.

De stichting had een geweldig eerste jaar door het uitbouwen van de kracht van het originele BBC project dat leerlingen versterkte, 90% van de leerlingen vertelde dat het heeft geholpen om aan te tonen dat iedereen kan programmeren en het ervoor gezorgd dat 70% van de meisjes de intentie heeft om verder te gaan met informatica na het gebruik van een micro:bit. Na het Verenigd Koninkrijk-project is de micro: bit is succesvol gelanceerd in bijna 50 landen en heeft het miljoenen nieuwe gebruikers bereikt. Nationale uitrol van de micro: bit hebben al plaatsgevonden in het Verenigd Koninkrijk, IJsland, Kroatië, en Singapore met andere landen zijn gepland voor 2018.

“Ik ben echt enthousiast over het invullen van de rol als CEO bij de Stichting, betrokken vanaf het begin bij het project is het verbazingwekkend om te zien hoe de globale acceptatie voor de BBC micro:bit gaat en het vermogen om de deelname aan digitale creativiteit te verbreden met zulke lage kosten. 2018 zal een ambitieus en spannend jaar voor de Stichting worden.”, zei Gareth Stockdale.

“Dankzij ons ongelooflijk team en de de gemeenschap,is de micro: bit uitgegroeid tot een wereldwijde beweging voor jeugd technologie onderwijs. We hebben een punt in de geschiedenis bereikt waar de barrière voor technologie voor gegevenstoegang lager is dan ooit, en alle jongeren moeten worden ingeschakeld voor het maken van prachtige oplossingen voor problemen die we ons nog niet kunnen voorstellen.” zegt Zach Shelby “Als ingenieur, uitvinder en ondernemer ben ik trots om docenten en jongeren te mogen helpen deze vaardigheden te ervaren.”

Selecting this opens external content from our support system, which adheres to their privacy policy.