De winnaars van de micro:bit kerstmis wedstrijd!

De winnaars van de Kerstmis wedstrijd zijn bekend!

Met genoegen maakt de Miro:bit Educational Foundation de winnaars van de Kerstmis wedstrijd bekend. De wedstrijd was om alle slimme micro:bit gebruikers uit te dagen om een toepassing met de microbit te maken die de Kerstman zou helpen met het uitdelen van de pakjes op Kerstavond. Er zijn een overweldigende hoeveelheid aan oplossingen ingestuurd en de Kerstman was blij verrast met al deze fraaie uitvindingen.

We hebben drie winnaars geselecteerd omdat we geen keuze konden maken welke van de drie de beste was. Daarom vallen alle drie geselecteerde winnaars in de prijzen. Een prijs gaat naar de beste inzending en de twee andere prijzen naar de inzendingen die bijna zo goed waren als de beste inzending. En daar zijn ze dan onze winnaars:

De prijs voor de beste inzending gaat naar...

Seb, pas 7 jaar oud en woonachtig in het verenigd Koninkrijk krijgt de prijs voor zijn slee met blinkende lampjes en waar muziek uit komt terwijl de Kerstman aan de teugels trekt. Seb: "De lichtjes zien er mooi uit en kunnen zelfs de rendieren vertellen waar ze heen moeten zonder dat de Kerstman aan de teugels hoeft te trekken. Zij kunnen snel uitgeschakeld worden, zodat het licht de kinderen niet wakker maakt wanneer de cadeautjes worden afgeleverd". Seb heeft behalve de micro:bit zijn inzending gemaakt met hulp van Lego, metaalfolie en een speelgoedpaard.

Seb's inzending

 

De volgende prijswinnaar is...

Vegard, 12 jaar en woonachtig in Noorwegen. Hij heeft een weermeter gemaakt die de windsnelheid meet. Het geheel is opgebouwd uit Lego en de microbit telt het aantal malen dat het vaantje ronddraait en berekent daarmee de windsnelheid.


 

De volgende winnaar is...

Sachin,11 jaar oud uit het Verenigd Koninkrijk, heeft een kompas met verlichting en een zoemer gebouwd zodat de Kerstman weet wanneer hij van richting verandert. Sachin gebruikt de Kitronic uitvinderskit om zijn uitvinding te bouwen.


 

De drie winnaars zullen worden gepubliceerd op microbit.org en de winnaars ontmoeten het micro:bit team op de aankomende BETT show in Londen op 25 t/m 28 januari 2017 waar zij hun inzendingen zullen tonen aan het publiek en hun prijs in ontvangst zullen nemen.

Iedereen bedankt voor hun bijdrage!

Selecting this opens external content from our support system, which adheres to their privacy policy.