De winnaars van de micro:bit kerstmis wedstrijd!

Announcing the winners of our Christmas Challenge

De winnaars van de Kerstmis wedstrijd zijn bekend!

The Micro:bit Educational Foundation is pleased to announce the winners of its Christmas Challenge. De wedstrijd was om alle slimme micro:bit gebruikers uit te dagen om een toepassing met de microbit te maken die de Kerstman zou helpen met het uitdelen van de pakjes op Kerstavond. Er zijn een overweldigende hoeveelheid aan oplossingen ingestuurd en de Kerstman was blij verrast met al deze fraaie uitvindingen.

We hebben drie winnaars geselecteerd omdat we geen keuze konden maken welke van de drie de beste was. Daarom vallen alle drie geselecteerde winnaars in de prijzen. Een prijs gaat naar de beste inzending en de twee andere prijzen naar de inzendingen die bijna zo goed waren als de beste inzending. En daar zijn ze dan onze winnaars:

De prijs voor de beste inzending gaat naar...

Seb, pas 7 jaar oud en woonachtig in het verenigd Koninkrijk krijgt de prijs voor zijn slee met blinkende lampjes en waar muziek uit komt terwijl de Kerstman aan de teugels trekt. Seb: "De lichtjes zien er mooi uit en kunnen zelfs de rendieren vertellen waar ze heen moeten zonder dat de Kerstman aan de teugels hoeft te trekken. Zij kunnen snel uitgeschakeld worden, zodat het licht de kinderen niet wakker maakt wanneer de cadeautjes worden afgeleverd". Seb heeft behalve de micro:bit zijn inzending gemaakt met hulp van Lego, metaalfolie en een speelgoedpaard.

Seb's inzending

 

De volgende prijswinnaar is...

Vegard, 12 jaar en woonachtig in Noorwegen. Hij heeft een weermeter gemaakt die de windsnelheid meet. Het geheel is opgebouwd uit Lego en de microbit telt het aantal malen dat het vaantje ronddraait en berekent daarmee de windsnelheid.

Vegard's invention

 

De volgende winnaar is...

Sachin,11 jaar oud uit het Verenigd Koninkrijk, heeft een kompas met verlichting en een zoemer gebouwd zodat de Kerstman weet wanneer hij van richting verandert. Sachin gebruikt de Kitronic uitvinderskit om zijn uitvinding te bouwen.

Sachin's invention

 

We will be publishing the three winning inventions on microbit.org and we have asked the winners to come and meet the micro:bit team at the BETT show in London on 25-28 January 2017 to display their inventions, tell us about them and receive their prizes.

Iedereen bedankt voor hun bijdrage!

Selecting this opens external content from our support system, which adheres to their privacy policy.