Gebruik de BBC micro:bit in de BLOODHOUND Raket auto wedstrijd

In nauwe samenwerking met Microsoft Education en het Britse leger, zal de Race voor de Raket auto competitie worden uitgerold naar 4000 scholen in het Verenigd Koninkrijk

Hoe snel denk je zal een auto kunnen rijden? Terwijl je waarschijnlijk je de auto van je ouders niet sneller ziet gaan dan 130 Km/uur, is er een team van ingenieurs die het doel hebben om een raket auto te maken die harder kan dan 1500 Km/uur!

Het BLOODHOUND-project, het team van ingenieurs die proberen dat snelheidsrecord te gaan te gaan halen, helpen de kinderen van de school in het Verenigd Koninkrijk om een keertje te proeven aan super snelheid... met behulp van de BBC micro:bit.

In nauwe samenwerking met Microsoft Education en het Britse leger, zal de Race voor de Raket auto competitie worden uitgerold naar 4000 scholen in het Verenigd Koninkrijk.

De "Race for the Line" BBC micro:bit Model Raket auto Competitie zal leerlingen van 11 tot en met 16 stimuleren om samen te werken om een schuim raket-auto aangedreven door kleine vaste brandstoffen met een raketmotor te maken en daarna tegen elkaar een wedstrijd te houden.

Teams strijden op open koersdagen op een van de 120 regionale Race HUBs. De bovenste twee basis en middelbare school teams uit elke hub kwalificeren zich voor de regionale finales in maart 2017. De winnende basis en middelbare school teams in elk van de 15 regionale finales worden uitgenodigd naar de nationale finale gehouden in juni op de Santa Pod Raceway, Northamptonshire.

Om te bewijzen hoe snel jouw auto rijdt, kan de BBC micro:bit gebruikt worden om gegevens van de autos snelheid op te nemen en te uploaden naar een computer.

Gebruik de gegevens om te verbeteren en te experimenteren met het auto ontwerp en een kampioen machine is in de maak!

Deelnemende teams leren over de 3e wet van Newton van beweging, natuurkunde, techniek, chassisontwerp, hoe raketten werken, teamwork, tijdwaarneming en meest cruciaal, wiskunde voor het berekenen van de bereikte snelheid.

Scholen en groepen jongeren kunnen BLOODHOUND’s sociaal leren site bezoeken om erachter te komen hoe ermee te starten door een bezoek aan www.racefortheline.com en moeten zich inschrijven om uiterlijk op 31 oktober hun gratis raket carkits te ontvangen.

Je kan ook de BLOODHOUND wedstrijd flyer .pdf hier downloaden.
Selecting this opens external content from our support system, which adheres to their privacy policy.